Mijn naam is Titia Thierens, geboren in 1957.

25 Jaar geleden kwam ik in contact met taijiquan. Ik volgde gedurende een jaar de BOCAM opleiding tot docent taijiquan. Hoewel ik geboeid was geraakt door taiji vond ik hier te weinig samenhang. Dus ging ik op zoek naar een andere opleiding en vond deze in Antwerpen bij Prof. Dr.  Dan Vercammen, grootmeester taijiquan.  Hier was ik meteen op mijn plaats. Zijn enorme veelzijdige kennis van de Chinese cultuur en Chinese bewegingsleer in het bijzonder boeit mij tot op de dag van vandaag. Inmiddels volg ik ruim 24 jaar les bij het T.A.S.C. (Taoïstisch Studiecentrum) en nog altijd weet mijn leraar mij te inspireren. In 2000 begon ik met lesgeven en in 2002 haalde ik mijn diploma docent taijquan. Toen begon ik ook mijn school voor taijquan en qigong in Gorinchem waar ik tot 2014 gewoond en gewerkt heb.

 

Vervolgens ben ik naar Ruurlo verhuisd en heb ik het lesgeven van taijiquan tijdelijk gestopt. De lessen bij Vercammen ben ik blijven volgen. Ik vermoed dat ik al met al ongeveer 2500 studie uren gevolgd heb, buiten mijn eigen trainingsuren om.

Inmiddels is er tijd en ruimte  gekomen om met hernieuwd enthousiasme mijn kennis en ervaring over te dragen aan wie maar geïnteresseerd is in beweging en gezondheid.

Behalve in Ruurlo, geef ik nu ook in mijn tegenwoordige woonplaats Zaltbommel les.

 

 

Taiji boeit mij mateloos. Eigenlijk wordt het alleen maar leuker en interessanter naarmate ik er langer mee bezig ben.

Ik geniet van het volledig aanwezig zijn in het hier en nu en het onderzoeken, ervaren en uitwisselen van energie en beweging.

 

Taijquan heeft mij veel voordeel opgeleverd qua gezondheid.

Ik leer nog stééds, dit houdt (gelukkig) nooit op. Het mooie van taijiquan is dat je er beter in wordt, naarmate je ouder wordt.

 

Behalve taoïsme heeft boeddhisme mijn grote belangstelling en heb ik sinds 25 jaar onderricht gevolgd bij diverse boeddhistische leraren, zoals Thich Nhat Hanh, Jan Boswijk en Jan Geurtz. Hun lessen  zijn van grote invloed op mijn leven en werk.

 

Naast mijn werk als docent taijiquan ben ik werkzaam als psychosociaal therapeut. Ook dit vak oefen ik met aandacht en betrokkenheid uit. Ik ben opgeleid bij Centrum Boswijk (tegenwoordig Boswijk instituut) en heb vele na-scholingen gevolgd,  waaronder E.F.T.

Mijn tools bij dit werk zijn: E.F.T.,  gestalt, focussen, , bio-energetica en voice dialogue